Politieke en sociale filosofie

Wat is? Onderzoek Verdieping Meer weten?

Het thema Politieke en sociale filosofie behandelen we na deze introductie aan de hand van vier onderwerpen:

  1. De ideale staat
  2. Democratie
  3. Communisme
  4. Feminisme

Voordat we hiermee verder gaan volgt hieronder eerst een korte introductie.

voorbeeld   Wat is politieke en sociale filosofie?

Politieke en sociale filosofie gaat over de samenleving. De filosofen die zich hiermee bezig houden vragen zich af hoe de beste samenleving eruit zou zien. In Nederland leven we bijvoorbeeld in een democratie. Als Nederlander mag je op je achtiendde stemmen. Iedereen mag een beetje mee beslissen. Maar is dat wel de beste manier om de politiek in te richten? Misschien zijn we beter af als één iemand het altijd voor het zeggen heeft in plaats van al die politieke partijen? En moeten vrouwen andere rechten hebben dan mannen of zijn alle mensen gelijk? Met dit soort vragen houdt politieke en sociale filosofie zich bezig.

   Onderzoek

Hoe ziet de perfecte samenleving eruit volgens jou? Heeft iedereen dan bijvoorbeeld evenveel geld of zijn sommige mensen rijk en anderen arm? Wat zou je veranderen aan Nederland als je één ding mocht kiezen?

   Verdieping

Het Land van Ooit was een pretpark waar kinderen de baas waren. Hun ouders waren de lakeien. Denk je dat het een goed idee is om de kinderen de baas te maken? Wat zou er gebeuren als alle kinderen de baas waren van Nederland? Zou het dan allemaal anders gaan? En hoe?

   Meer weten?

Het thema Politieke en sociale filosofie behandelen we aan de hand van de volgende vier onderwerpen. Klik op een van de onderwerpen en kom alles te weten over politieke en sociale filosofie.

  1. De ideale staat
  2. Democratie
  3. Communisme
  4. Feminisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s