Stap 1

Hoe zou ik mijn kinderen opvoeden?

Familie

Op dit moment voeden je ouders jou op. Maar mocht je later kinderen krijgen, dan word je zelf ouder. Hoe zou jij je kinderen opvoeden?

Bekijk hieronder de volgende elf eigenschappen die mensen belangrijk kunnen vinden bij het opvoeden van kinderen. Deze elf eigenschappen zijn natuurlijk lang niet alle eigenschappen die jij belangrijk kunt vinden, maar uit eerder onderzoek blijkt dat dit mensen deze eigenschappen wel vaak noemen als ze gevraagd worden wat ze belangrijk vinden bij het opvoeden. Denk maar eens goed na: Staat er iets wat je belangrijk vindt niet op het lijstje?

11 Opvoedwaarden

Klik op een van de opvoedwaarden om de afbeelding groter te zien!

Om er achter te komen wat jij belangrijk vindt bij het opvoeden, plaats je de verschillende eigenschappen in een diamant (zie het plaatje hieronder). Je kunt het plaatje van de diamant natekenen of je kunt het uitprinten en dan invullen (om de diamant uit te printen moet je op het plaatje klikken). Plaats nu de eigenschap dat je het meest belangrijk vindt in de top van de diamant. In de tweede rij komen de twee eigenschappen die je daarna het belangrijkst vindt. Ga zo door, totdat je aan de onderkant bent aangekomen. De twee eigenschappen die je het minst belangrijk vindt, laat je weg.

Piramideklik op de piramide om de afbeelding groter te zien!

Laat ook één van je ouders (of allebei) of een goede vriend(in) de diamant invullen.

  • Wat valt je op, als je de diamanten vergelijkt?
  • Hoe kun je eventuele verschillen verklaren?
  • En hoe overeenkomsten?

Als je verder leest in deze module vind je verklaringen hoe het kan dat jouw ouders of vriend(in) dezelfde of juist andere dingen belangrijk vinden dan dat jij belangrijk vindt.

 

→ Ga verder naar stap 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s