Activiteiten

Kinderuniversiteit

Heb jij altijd al willen weten waar de slimste kinderen van de wereld wonen, waarom kanker zo moeilijk is te genezen of wat een strafrechter nu eigenlijk precies doet? Kortom, ben jij nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit en waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn? Dan is de Kinderuniversiteit iets voor jou!

Junior Science Café

Tijdens het Junior Science Café (JSC) vertelt een wetenschapper in een uur over zijn/haar vakgebied. Kinderen kunnen met de wetenschappers in gesprek gaan en vragen stellen, en komen zo meer te weten over verschillende wetenschappelijke onderwerpen. Onderwerpen die al eens aan bod zijn gekomen zijn o.a.: het brein, robotica, taal/dialect en rekenen met mozaïeken.

Week van de dialoog

Tijdens de week van de Dialoog worden er speciale kindertafels georganiseerd op Tilburg University. Bij een dialoog praat je samen over een onderwerp waarbij je zelf jouw eigen ervaring deelt. Je vertelt dus over iets wat je zelf hebt meegemaakt. Erg leuk, en je hoort ook eens wat andere kinderen allemaal meemaken! Lijkt het je wat? Nog eventjes geduld: de Week van de Dialoog start pas later dit jaar (rond november) maar voor die tijd zul je er zeker meer over lezen!

Naast de bovengenoemde (regelmatig terugkerende) activiteiten worden er rondom het Wetenschapsknooppunt en de Kinderkennisbank tal van andere activiteiten georganiseerd. Hou deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwe lesstof en interessante activiteiten.