Kinderuniversiteit 20-2-2019 “Leven zonder paspoort”

Professor Nicola Jägers gaf woensdag 20 februari het kindercollege “Leven zonder paspoort”. Wat waren we allemaal onder de indruk van dit college! Er zijn zeker 15 miljoen mensen wereldwijd, waarvan 173 mensen uit Tilburg, die geen paspoort hebben en dus staatloos zijn. Professor Nicola legde eerst uit waar je een paspoort allemaal voor nodig hebt en wat je dus niet kan of niet mag als je er geen hebt. Daarna legde ze uit hoe je staatloos kunt worden en slot hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen zonder paspoort weer een paspoort krijgen. Dat blijkt helaas nog heel moeilijk. Kortom, staatloosheid is een heel ingewikkeld proces. Gelukkig legde professor Nicola het superduidelijk en rustig uit. Wat een goede professor! Zij was op haar beurt weer onder de indruk hoe lang en goed jullie konden luisteren! Kijk hier het kindercollege terug!

Zien we je woensdag 20 maart weer bij de Kinderuniversiteit? Je kunt je hier aanmelden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s