Boek: Het Meisje dat Haar Land Verloor

ISI, het Institute on Statelessness and Inclusion, presenteert het boek “Het Meisje dat Haar Land Verloor”. Naast een educatieve inleiding tot staatloosheid voor kinderen behandelt het boek onder andere ook fundamentele kinderrechten, concrete vragen van staatloze kinderen en bevat the concrete ideeën die een creatieve benadering van het onderwerp stimuleren.

Sluit je aan bij meisje Neha terwijl ze de wereld rondreist in een verbazingwekkend avontuur vol ontdekkingen waarin ze nieuwe landen bezoekt, nieuwe vrienden maakt, leert over staatloosheid en ondertussen de stukjes rondom de puzzel van haar eigen nationaliteit samenvoegt. Je kunt haar verhaal lezen op www.kids.worldsstateless.org/nederlands. Hier alvast een voorproefje:

‘Ik krijg er buikpijn van als ik eraan denk, maar ik denk dat ik een staatloos persoon ben. Ik vraag me af of mijn geboorte geregistreerd is. Ik vraag me ook af of geboorteregistratie alleen voldoende is om te bewijzen waar ik hoor. Ik doorloop het mij nu vertrouwde muntenritueel en schud de portemonnee voordat ik een munt uitkies. Ik vraag me af waar ik nu weer naartoe word gebracht.’

‘Rosa vertelt me dat ze vroeger de nationaliteit van de Dominicaanse Republiek wel heeft gehad, maar dat deze nationaliteit haar een paar jaar geleden is afgenomen. “Ik wil graag ons verhaal van hier met jou delen. Misschien vertel je dat verhaal in de toekomst weer aan anderen. Ik zal blij zijn als meer mensen over ons weten, wij die staatloos zijn gemaakt.”’

Verdere aanvullende materialen bij het boek zijn beschikbaar op de website www.kids.worldsstateless.org. Deze materialen zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Staatloosheid 4Staatloosheid 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s