Kinderuniversiteit “Lekker warm?”

En of de eerste Kinderuniversiteit van dit schooljaar een succes was! Op woensdag 31 oktober wist professor Reyer Gerlagh niet alleen de Junioren te boeien met zijn kindercollege over klimaatverandering, ook de ouders luisterden vol belangstelling naar hem. “Wordt het echt warmer, of weten we dat niet zeker”, “Zijn klimaatveranderingen erg (of niet)” en “Doen we er genoeg tegen” waren enkele vragen die werden gesteld door de professor. De rode en groene kaarten die jullie hadden gekregen om de vragen mee te beantwoorden, vlogen nog net niet door de lucht van enthousiasme. Kinderen én ouders bleven zelfs na het college nog heel lang vragen stellen aan de professor. Wat hebben we veel geleerd. En wat fijn dat jullie zoveel om het klimaat geven!

De volgende Kinderuniversiteit vindt plaats op woensdag 14 november van 10.00u tot 11.00u en is speciaal voor plusklassen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus meld je klas snel aan! Professor Marc Vermeulen zal het kindercollege “Juf of mees robot?” verzorgen. Ga naar http://www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit voor meer informatie en aanmelden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s