Verslag Junior Night University “Science Zoo”

Het is alweer twee weken geleden dat de Junior Night University plaatsvond. We moesten er even van bijkomen hoor; wat was het leuk en druk! We zagen heel veel blije gezichten en hoorden enthousiaste reacties. We hadden jullie gevraagd te komen bewonderen, ontdekken en te doen en dat hebben jullie zeker gedaan! De collegezalen waren omgetoverd tot een echte Science Zoo en overal hoorde je dierengeluiden. Er scheen zelfs een ontsnapte aap rond te lopen. Heb jij hem gezien? De bewaker heeft hem overal gezocht, maar nog steeds niet gevonden..

Grote kans dat je de aap niet gezien hebt, omdat er zoveel te doen was dat kiezen moeilijk was! In de mobiele escape room van de TU Delft waren Junioren geconcentreerd puzzels en raadsels aan het oplossen, bij de workshops van het Natuurmuseum werd er van alles geleerd over dieren en zeehond Paro werd volop geknuffeld en geaaid. Sommige Junioren konden Paro niet missen en kwamen hem op het einde van de avond een afscheidsknuffel geven. Als dat geen echte liefde is!

Verder werd de robotdino van de TU Eindhoven bewonderd, werden Bibberbeestjes enthousiast in elkaar geknutseld en werd er aandachtig geluisterd naar de minilezingen “Heeft een dier een paspoort” en “Gaming en dieren”. En natuurlijk kon je zelf omgetoverd worden tot een dier. Wat een vrolijke, leerzame beestenboel!

Hopelijk zijn jullie uitgerust van de Science Zoo en klaar voor de volgende activiteit: de Kinderuniversiteit vindt plaats op woensdag 31 oktober van 15.00u tot 16.00u! Professor Reyer Gerlagh geeft het kindercollege “Lekker warm?”. Aanmelden kan via de website. Graag tot dan!

Tilburg University Night University Science Zoo 2018

Tilburg University Night University Science Zoo 2018

Wilfried Scholtes - NightUniversity2018 016DWilfried Scholtes - NightUniversity2018 007D

Tilburg University Night University Science Zoo 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s