Kinderuniversiteit: Hoe vang je boeven met getallen?

Eindelijk was het weer zover: de eerste Kinderuniversiteit van dit schooljaar heeft plaatsgevonden! Op 22 november konden de Junioren niet wachten om naar binnen te gaan, want het beloofde een spannende Kinderuniversiteit te worden. Het ging namelijk over hoe je boeven vangt met getallen!

Jullie kwamen vol enthousiasme de Aula van de universiteit binnen en deden eerst nog mee aan een kennisquiz die quizmaster Björn gaf. En Björn introduceerde een wel heel bijzondere gast: politieagent Patrick. Jullie vroegen Patrick het hemd van het lijf. Of ehm, het uniform van het lijf.

Na het voorprogramma begon het college. Geconcentreerd luisterden jullie naar professor Herbert Hamers. De professor vertelde dat de politie de boeven daadwerkelijk vangt, maar dat getallen hierbij kunnen helpen. Hoe de getallen dan precies helpen, legde de professor piekfijn uit. En dat vonden de Junioren heel interessant. Na het college had de professor niet eens tijd om alle vragen te beantwoorden. Gelukkig kunnen jullie de vragen altijd mailen.

Wij willen alle Junioren bedanken voor weer een geslaagde Kinderuniversiteit! We zien jullie heel graag in februari weer terug bij een nieuwe Kinderuniversiteit. Zou die weer net zo spannend worden?

Bekijk hier de Kinderuniversiteit ‘’Hoe vang je boeven met getallen?’’ terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s