De WON-manifestatie brengt de leukste wetenschapswedstrijd van Nederland naar Tilburg University

Op 17 mei heeft de Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) in samenwerking met Tilburg University een enorm spannende wetenschapswedstrijd op het programma staan: de WON-manifestatie. Meer dan 100 kinderen en begeleiders dalen af naar de Universiteit om daar hun meest creatieve en innovatieve ideeën te presenteren aan een heuse vakjury. Het belooft een dag te worden vol creatieve, innovatieve en unieke concepten. Deze dag mag je als wetenschapper in de dop niet missen.

Maar wat houdt dat dan in, Wetenschapsoriëntatie Nederland (beter bekend als WON)? De WON vindt het stimuleren van wetenschap onder jongeren in het voortgezet onderwijs (vwo) heel belangrijk. Daarom organiseren zij projecten en evenementen om leerlingen goed voor te bereiden op een wetenschappelijke opleiding. Zodat je – als je straks naar de Universiteit wilt – een voorsprong hebt op de rest!

Één van de speerpunten van de WON is dat leerlingen de zogeheten 21st Century Skills ontwikkelen: actief vragen stellen, een kritische en nieuwsgierige houding, zelf op zoek gaan naar informatie, problemen oplossen, creatieve en nieuwe aanpakken bedenken en last but not least goed samenwerken. Om die reden organiseren zij  de WON-manifestatie. Hier zullen meer dan 100 leerlingen uit de groepen 1, 2, 3 en 4 van het vwo hun eigen onderzoek presenteren aan een vakjury van wetenschappers. Een spannende maar vooral ook zeer leuke ervaring.

Na deze regionale editie van de WON-manifestatie op 17 mei bij Tilburg University stromen de winnaars door naar de landelijk editie. Er staat dus een hoop op het spel. Gelukkig blijkt ieder jaar weer dat deze spanning helemaal niet nodig is. Iedereen vindt het vooral super tof om zijn te gekke concept te laten zien aan de andere deelnemers. De sfeer is altijd top tijdens de WON-manifestaties en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Wat kunnen jullie verwachten tijdens de WON dit jaar – hieronder vind je het programma voor 17 mei:

10:00-11.00 opening dag Ingrid van Zuijdam en presentaties van Rudy van Beurden en dr. Herman de Regt Black Box
11:15-12:30 presentaties leerlingen Black Box en TZ04
12:30 iedereen terug naar de Black Box Black Box
12:40-13:20 lunch grote Foyer Cobbenhagen gebouw
     
13:30-14:45 workshops
Moendoes CZ118 en CZ122
Code Brabant PZ19
Rudy van Beurden (nog mee in gesprek) AZ17
15:00-15:45 prijsuitreiking en afsluiting Black Box

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s