Spacetaculaire lancering Tilburg University Junior door André Kuipers

UPDATE: Wij zijn verrast door de grote hoeveelheid aanmeldingen. Op dit moment inventariseren wij de exacte aantallen en daarom is aanmelden even niet meer mogelijk. Aanmelden voor de reservelijst is wel mogelijk!

Vrijdag 10 februari 2017; bij zijn is meemaken.

Astronaut André Kuipers komt op 10 februari naar Tilburg University Junior om te vertellen over zijn reis naar de ruimte en hij geeft het officiële startschot voor Tilburg University Junior. Kuipers laat tijdens zijn presentatie zien dat wetenschap en techniek veel mogelijk maken en in de middag mogen jullie zelf aan de slag bij workshops op verschillende locaties in Tilburg.

Voor leerlingen uit groep 7
In de ochtend krijg je de kans om de astronaut zelf vragen te stellen. De middag staat in het teken van zelf doen. Zo kan je via proefjes en workshops zelf ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is. Reist jouw klas met André mee naar de wereld van wetenschap en techniek op 10 februari?

Het programma van de dag

  • Vanaf 9.45 uur ontvangst
  • 10:15 – 11.30 uur collegetour met André Kuipers onder leiding van Sander Koenen
  • 11:30 uur lunch
  • 12:30 uur start middagprogramma – zelf aan de slag met proefjes en workshops op locatie in Tilburg
  • 14:30 uur terugreis

    André Kuipers bij het Junior Science Café XL in Theaters Tilburg (2014)

Informatie voor de juf of meester
Als ambassadeur van het Techniekpact heeft astronaut André Kuipers een missie: zoveel mogelijk jongeren interesseren voor wetenschap en techniek! Techniek is al overal om ons heen en de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat jouw leerlingen in de toekomst steeds meer hiermee te maken krijgen. Daarnaast zijn de vaardigheden die binnen wetenschap en techniek aan bod komen waardevol voor de ontwikkeling van een leerling. Vaardigheden als – onderzoeken, ontwerpen, samenwerken, analyseren, informatie verzamelen, ruimtelijk denken, creativiteit, presenteren, verbindingen leggen – spelen ook in het vervolgonderwijs een belangrijke rol. André wil jongeren meenemen in de wereld van wetenschap en techniek en laten zien hoe leuk het is.

Locatie: de collegetour zal plaatsvinden in de aula van Tilburg University
Datum en tijd: 10 februari 2017 van 09:45 tot 14:30
Voor wie: leerlingen uit groep 7
Aanmelden voor de reservelijst: stuur een mail naar junior@tilburguniversity.edu

LET OP! Aanmelden voor deze activiteit kan alleen per klas. Gezien de maximale capaciteit van de locatie kan er per school 1 klas worden aangemeld. Aanmelden kan vanaf 9 januari door een mail te sturen naar junior@tilburguniversity.edu. Deelname geschiedt op binnenkomst van aanmelding, dus wees er snel bij, want vol is vol.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Projectcoördinator Tilburg University Junior Imre Gelderblom 013-4664400 – junior@tilburguniversity.nl (telefonisch alleen bereikbaar op maandag en donderdag).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s