Teken de petitie en steun de wetenschapsknooppunten

Op 25 oktober om 13.45 uur bieden Kinderen en leraren basisonderwijs, de PO-raad, de voorzitter Rectorencollege Vereniging van Nederlandse universiteiten (VSNU) en de Expertcommissie Wetenschapsknooppunten een petitie aan de Tweede Kamer voor de voortzetting van Wetenschapsknooppunten Nederland.

In de afgelopen vier jaar hebben twaalf Wetenschapsknooppunten in Nederland zich ingezet om scholen te helpen om Wetenschap & Technologie te verwerken in het curriculum. De subsidie voor de Wetenschapsknooppunten dreigt eind december 2016 af te lopen. Alle Nederlandse universiteiten hebben getekend voor een structurele voortzetting van de knooppunten. Zij stellen 50% van de benodigde financiering ter beschikking. Nu wordt aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevraagd om de overige 50% structureel te financieren. Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij jullie steun nodig!

Laat zien dat jullie de knooppunten steunen
We vragen jullie hierbij om de petitie te tekenen. Alle handtekeningen (verzameld op scholen en bij partners) worden op dinsdag 25 oktober samen met deze petitie overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag. Zo kan het ministerie zien wie er allemaal achter ons staan en zien dat het belangrijk is om ons te blijven financieren!

Weetjes over Wetenschapsknooppunten

 • In 2009 met steun van OCW opgericht aan alle 12 Nederlandse universiteiten
 • Verbinding tussen universiteiten, het primair en voortgezet onderwijs en vaak ook een pabo
 • Doelen:
  • Kinderen enthousiast maken voor wetenschap
  • Stimuleren van de nieuwsgierigheid en onderzoekende houding van kinderen t/m 14 jaar en hun leraren
 • Begeleiden en ondersteunen van (aanstaand) leraren bij implementatie Wetenschap & Technologie onderwijs via onderzoekend en ontwerpend leren
 • Stimuleren van kennisvalorisatie via wetenschappers in de klas
 • Sinds 2009 ruim 1000 van 7000 scholen landelijk bereikt
 • Subsidie dreigt te stoppen eind december 2016

kinderuni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s