Tilburgse wetenschappers genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Ad Vingerhoets (Tilburg School of Behavioural Sciences) en Eric Postma (Tilburg School of Humanities) zijn genomineerd voor de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs voor resp. huilonderzoek en de ‘sociale’ computer.

Klokhuis

Het Klokhuis is een bekend educatief tv-programma (NTR) dat kinderen van negen tot twaalf informeert over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord.

Genomineerden

De prijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool. Uit de 35 inzendingen door Nederlandse universiteiten werden 6 onderzoeken genomineerd. De afdeling Marketing & Communication stuurde twee inzendingen in die allebei werden gehonoreerd.

Naast Tilburg University werden voorstellen van de universiteiten van Wageningen, Twente, Amsterdam en het VUmc en AMC A’dam genomineerd. Bekijk hier de genomineerden.

De winnaar wordt gekozen door een kinderjury en door de redactie van Het Klokhuis. De kinderjury bestaat uit 16 leerlingen uit groepen 7/8 van Gelderse basisscholen. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Kinderopening van InScience op woensdagmiddag 2 november 2016 om 15:00 uur in LUX Nijmegen.

www.insciencefestival.nl/nl/uitreiking-klokhuis-wetenschapsprijs/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s