Griezelen tijdens de Junior Night University 2016

“Het laatste stukje heb ik toch maar uitgespuugd,” aldus de tienjarige bezoeker Lars nadat hij enthousiast een hap van zijn sprinkhaan genomen had. Of het eten van insecten het eten van de toekomst wordt, daar zijn de jonge bezoekers van Night University nog niet over uit: “Ik dacht dat ik iets lekkers ging eten, maar toen bleken het insecten te zijn”.

Onderzoekster Karin Thomas vertelde de kinderen op een interactieve manier dat wij ons bewust moeten zijn van wat de groei van het aantal inwoners op aarde voor effect heeft op de aarde en de voedselvoorziening. “Hoe gaat dat als mensen steeds meer dierlijke eiwitten gaan eten? Hoe moet dat als we vervolgens nog 2 miljard extra monden te voeden hebben in 2050? Is er ruimte genoeg om te wonen, werken, recreëren en voedsel te produceren? Kan milieuvriendelijkheid wel samen gaan met dierenwelzijn?”

insecten

Naast het serieuze wetenschappelijke deel was er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Zo kon je kijken naar Alma en haar vrienden op de slacklines en mocht je zelf ook een poging wagen om de hoogte te trotseren. Stadsbioloog Gert Brunink nam de kinderen met zijn verhalen mee naar de eerste helft van de 15e eeuw. Tijdens de Junior NIght University 2016 kwam ‘De Bende van de Witte Veer’, bestaande uit heksen, rondzwervende rovers en landlopers, weer even tot leven.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s