Verslag: Van gesnavelde vriendjes tot gevleugelde viezeriken

Door Eva van der Veer, stagiaire Wetenschapsknooppunt Brabant

Na maanden lang voorbereiden was het vanavond eindelijk zo ver. DE afsluiter van het schooljaar… DE klapper op de vuurplijl.. Het Junior Science Café XL Met Thijs Caspers en Paul van Loon! Paul beet het spits af met een verhaal over zijn boek ‘Op zoek naar Jeroen’. Geheel in stijl stond hij met zijn zonnebril op op het podium van de Aula van Tilburg University. Job van Gelder haakte in op het verhaal van Paul en verklapte het geheime recept van de Bosche Bol van bakkerij Jan de Groot. Hij had de lachers op zijn hand met zijn Boschebolkraai en warmde het publiek alvast op voor wetenschapper Thijs Caspers. Vol passie vertelde Thijs vervolgens over de schilderijen van Jeroen Bosch en specifiek over de dieren in ‘De tuin der lusten’. Na afloop kon iedereen een handtekening halen bij de twee sterren van de avond en luisteren naar meer leuke en grappige verhalen van Job. Wij vonden het een geweldige avond!

Dit was de afsluiter van het schooljaar. Op 5 oktober trappen we het nieuwe schooljaar af op de Night University. Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Foto’s: www.stijnrompa.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s