Van gesnavelde vriendjes tot gevleugelde viezeriken

JEROEN


Met nog iets minder dan een maand te gaan, zijn de inschrijvingen voor het populaire Junior Science Café XL geopend. Op 16 juni vertellen wetenschapper Thijs Caspers en schrijver Paul van Loon in de aula van Tilburg University alles over de dieren in de schilderijen van Jeroen Bosch.


Thijs Caspers
Na zijn studie geschiedenis is Thijs Caspers gepromoveerd aan Tilburg University. Door de jaren heen heeft hij zich vooral verdiept in de ‘historische ecologie’ (een vorm van wetenschap die de band tussen mensen en natuur in het verleden bestudeert). Thijs vindt het razend interessant om aan de hand van schilderijen na te gaan welke planten en dieren in die tijd voorkwamen. Op 16 juni vertelt hij alles over de dieren en planten in zijn lievelingsschilderij ‘De Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch.

Paul van Loon
Wie kent hem niet? Paul van Loon, de kinderboekenschrijver. Naast zijn bekende boeken Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus heeft hij ook geschreven over de schilderijen van Jeroen Bosch. In het boek ‘Op zoek naar Jeroen’ komt Paul in een andere wereld terecht. Een wereld vol vreemde wezens en bizarre taferelen, waarvan hij het bestaan nooit had kunnen vermoeden. Maar de duizelingwekkende werkelijkheid van Jeroen Bosch is niet zonder gevaar… Hoe komt Paul ooit weer thuis? Het boek is gebaseerd op en geïllustreerd met een tiental werken van Jeroen Bosch.

Stel je vraag
Als wetenschapper in de dop heb jij misschien wel een vraag voor Thijs Caspers en/of Paul van Loon. Wil jij op 16 juni jouw vraag stellen, meldt dit dan in het aanmeldformulier. Aan het einde van de avond mogen namelijk drie kinderen het podium op om hun vraag te stellen. Wordt jouw vraag uitgekozen, dan krijg jij hier vooraf bericht van.

Praktische informatie
Locatie
: Aula Tilburg University
Tijd:  18:30 tot 20.15 uur (ontvangst vanaf 18:15)
Voor
wie: Kinderen van 8-13 jaar
Entree
: Gratis toegankelijk, aanmelden verplicht
Aanmelden
: De inschrijvingen zijn helaas gesloten. Stuur een mail naar wetenschapsknooppunt@tilburguniversity.edu om op de reservelijst gezet te worden. Als wij afmeldingen krijgen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s