Het college van de toekomst!

Al maanden keken we uit naar het Junior Science Café van Lisanne Huis In’t Veld op het 2College Durendael.

Alles was geregeld en voorbereid. Klas B1L had een super gaaf voorprogramma verzorgd met proefjes over gezichtsherkenning, de aula van de school was omgebouwd tot een heus café en Lisanne had een maand van te voren haar college al af. Op 26 januari kwam ze namelijk pas terug van een maand lang vakantie in Thailand.

Maar… ze kwam niet alleen terug.

Een akelig virus reisde met haar mee. En zo belde ze ons op de ochtend van 27 januari op met de vraag of we het Junior Science Café via Skype konden doen, want ze was helaas ziek. In eerste instantie schrokken we, maar er zat niets anders op. Lisanne kan namelijk zo goed vertellen over haar onderzoek naar gezichtsherkenning en we hadden de bezoekers beloofd dat het over dit onderwerp zou gaan. Lisanne kocht een webcam en wij gingen snel naar het 2College Durendael om Skype te installeren. Zo verscheen Lisanne in de avond op een groot scherm in de aula. Ze deed haar college perfect en tussendoor kwamen er wat kinderen het podium op om vragen te stellen. Zo konden ze haar alsnog het hemd van het lijf vragen! Het was een bijzondere ervaring. En wellicht een blik naar de toekomst…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s