Ieder kind is uniek!

Afgelopen woensdag, 21 oktober 2015, was het weer zo ver: het jaarlijkse plusklascollege van de Kinderuniversiteit! Ruim 340 kinderen kwamen met hun papa’s, mama’s, juffen en meesters naar de Universiteit. De grote aula was bijna te klein, maar gelukkig was er voor iedereen een plekje.
kinderuni2

Marga van Zundert knalde af met een voorprogramma over emoties en de lancering van de nieuwe leerlijn op de Kinderkennisbank. Ze had de lachers op haar hand met de grappige plaatjes en filmpjes.

Na het voorprogramma betrad Professor Dokter Jan Jaap Denissen het podkinderuniium in zijn, volgens hem, gekke jurk en hoedje. Hij vertelde alles over persoonlijkheid. Hij legde uit dat onze persoonlijkheden van elkaar verschillen, waardoor ieder kind uniek is. Ook legde hij uit dat er geen goede of slechte persoonlijkheid is en we elkaar daarom niet moeten veroordelen.

Dat Jaaps college in de smaak viel werd wel duidelijk achteraf, want Jaap mocht als een echte beroemdheid met een stift aan de slag om handtekeningen uit te delen!

Geschreven door Eva van der Veer (stagiaire Wetenschapsknooppunt)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s