Twijfel, de kracht van het onderwijs

Foto 1

Op dinsdagavond 4 november vindt de eerste editie van het onderwijscafé van het Wetenschapsknooppunt Brabant plaats. De avond heeft een opmerkelijk thema wat iedereen zal herkennen: Twijfel.

Niemand minder dan Marc Vermeulen (hoogleraar Onderwijs Sociologie Tilburg University / TIAS) zal het onderwijscafé opstarten om ons te inspireren. Kinderen en onderzoekers aan de Universiteit delen namelijk dezelfde beleving: leren door twijfel. Niet alleen kinderen en onderzoekers twijfelen maar ook managers, directeuren, studenten en leerkrachten. Vanuit de eigen ervaring van Marc Vermeulen – en zijn gedrevenheid als docent, onderzoeker en hoogleraar – zal hij ons meenemen in het spanningsveld van het twijfelen. Vervolgens zullen wij door gezamenlijk in dialoog te gaan aan de hand van onze eigen ervaringen dit thema gaan verkennen.

Voor de dialoogvoering zullen wij gebruik maken van de methodiek van Stichting Nederland in Dialoog. Deze methodiek volgt vier stappen:

  •    Kennismaken;
  •    ervaringen delen;
  •    dromen;
  •    doen.

De avond wordt georganiseerd door Het Wetenschapsknooppunt Brabant. Bij de avond zullen ook medewerkers van HetKind (NIVOZ) aanwezig zijn. Na het programma is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tijdens de borrel.

Wie: Leerkrachten, docenten en studenten

Wanneer: Dinsdagavond 4 november

Tijd: 19:30 – 20:30

Waar: De Harmonie – stationsstraat 26, Tilburg

Aanmeldenwkbrabant@gmail.com

Vermelding: Naam / school

Let op!
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s