Junior Night University: Een ‘Drone’ die uitkomt!

Omslagfoto artikel
Het is woensdagavond 7 uur en de aula van het Academia gebouw van Tilburg University stroomt vol met enthousiaste jongens en meisjes. Als voorprogramma van de grote Night University organiseerde Wetenschapsknooppunt Brabant de workshop ‘Making and Tinkering’.

Bibberbotjes bouwen, een workshop Mindstorms en zelf vliegen met een echte drone. Niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders beleefden de avond van hun leven. Voordat iedereen het door had zat het uurtje ‘spelen in een speeltuin vol met robots’ er al weer op. Wat hebben we allemaal genoten!

Bibberbotjes bouwen 
bibber2Het ene draadje bij het andere draadje, met een schroefje, een tie-rap en een kroonsteentje zoals de handleiding het beschrijft. Kinderen knutselden samen met hun ouders de mooiste, grappigste en origineelste bibberbeestjes in elkaar. Aan het einde van de workshop bibberden er wel 30 beestjes over de tafel! En het leuke was dat alle kinderen hun zelfgemaakte bibberbeestje aan het einde van de avond mee naar huis mochten nemen.

Workshop Mindstorms
Mindstorms2Onder leiding van vier enthousiaste studenten van de TUEindhoven gingen de kinderen op expeditie met hun eigen robot! Binnen een uur hadden de kinderen een robot die in staat was om op een speciaal parcours opdrachten uit te voeren. Links, rechts, naar voren, naar achteren, over de brug, die robot is slimmer dan je denkt!

Vliegen met een drone

Als kers op de taart mochten de kinderen tijdens de workshop van Ruud Mattheij zelf vliegen met een echte drone. Gemakkelijk bleek het vliegen met een drone niet te zijn. Na een aantal snoekduiken en noodlandingen kregen alle kinderen de drone gelukkig weer veilig aan de grond.

Lijkt het jou leuk om de volgende keer ook aanwezig te zijn bij een van onze activiteiten? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief en houd deze website in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s