Was jouw grootmoeder ‘Pieter-Nel’ ook een aap?

kindercollegeVanmorgen was het dan eindelijk zo ver, om 10 uur precies opende de grote blauwe gordijnen van de Aula op de Tilburgse Universiteit. 288 nieuwsgierige en enthousiaste kinderen vonden binnen de kortste keren een goede plek in de zaal. Ze zaten allemaal klaar voor het college ‘Ben jij een aap’ van professor Corbey.

Het eerste college van het schooljaar 2014-2015 was speciaal georganiseerd voor kinderen uit Plusklassen van het basisonderwijs. Na een spetterende quiz van Björn Legius, opende professor Corbey officieel het college. De professor vertelde aan de hand van foto’s en filmpjes verhalen over onze verre voorouder. Hij liet zelfs een schedel en andere fossielen de zaal rond gaan. Op deze manier konden kinderen niet alleen zien, maar ook voelen hoe onze eigen voorouder eruit heeft gezien.

Aan het einde van het college was er ruimte voor vragen uit het publiek. En vragen hadden de kinderen in overvloed. Er werden stuk voor stuk slimme en boeiende vragen gesteld. Complimenten daarvoor!

Net voor het naar huis gaan ontvingen alle kinderen een officiëel certificaat voor hun deelname. Wil jij er volgende keer ook bij zijn, houd dan goed onze website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief! Let op! Wees er snel bij want vol=vol!

Hierboven zie je een korte impressie van de ochtend. Wil je meer zien, dat kan. Binnenkort is het hele college te volgen via deze link.

Vraag: Nog voor het officiële college begon konden kinderen al kennismaken met een aap. Wie was die aap eigenlijk? Weet jij het? Je kunt onderaan dit bericht reageren als jij denkt te weten wie er in het apenpak zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s