Zweven als een vogel en eten dat lijkt op kattenvoer

Adembenemende beelden uit de ruimte!

Adembenemende beelden uit de ruimte!

Gewichtloos zijn, vliegen met een snelheid van 8 kilometer per seconde, geen idee hebben wat onder of boven is, ondersteboven slapen en heel erg lang en ver van huis zijn. Allemaal ervaringen die André Kuipers afgelopen maandag 16 juni bij het Junior Science Café Tilburg met wel 650 nieuwsgierige kinderen en hun ouders gedeeld heeft.

Voordat de grote ruimteman zijn verhaal kwam doen, konden kinderen aan de hand van een quiz hun kennis over de ruimte testen. Nathan de Groot (quizmaster) stelde vragen als:  ‘Hoe heette de eerste vrouw die een bezoek bracht aan de ruimte?’, ‘Wat was de naam van het hondje wat in de ruimte is geweest?’ en ‘Is de maan een ster of een planeet?’. Met veel enthousiasme werden  groene en rode kaarten in de lucht gestoken om het juiste antwoord te geven. Aan het aantal goede antwoorden was te merken dat de zaal vol zat met kleine ruimte experts.

                   Antwoorden op de vragen

De eerste vrouw in de ruimte = Valentina Tereshkova

Naam van het hondje in de ruimte = Laika

Is de maan een planeet of een ster = planeet

Kennisquiz onderleiding van Nathan de Groot in afwachting van André Kuipers

Kennisquiz onder leiding van Nathan de Groot in afwachting van André Kuipers

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van de quiz kwam de belangrijkste man van de avond, André Kuipers na een officiële countdown van 10, 9, 8,….  ‘ignition’ onder luid applaus het podium op. Direct startte hij zijn verhaal over hoe hij in december 2011, na heel veel jaren oefenen, testen uitvoeren en controles met een Sojoezraket voor 193 dagen naar het internationale ruimtestation ISS reisde. Over zijn tijd in de ruimte vertelt Kuipers enthousiast. Heel veel interessante, maar ook gekke feitjes en weetjes komen voorbij. Kuipers eindigt zijn verhaal met de spannende terugreis naar de aarde. Alle verhalen werden verteld aan de hand van indrukwekkende (door Kuipers zelf gemaakte) foto’s van zowel de binnenkant van de raket als van de mooie lichtgevende aarde.

Om de leerzame avond af te sluiten kregen 5 kinderen de kans om een vraag aan Kuipers te stellen. Lieuwe, Jip, Jesse, Owen en Matties, bedankt voor jullie slimme vragen! Nog een groepsselfie met Kuipers en het publiek en de geslaagde avond zat er weer op. Wil jij volgende keer ook aanwezig zijn bij zo’n super tof Junior Science Café, houd dan deze website in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief!

De schouwburg van Theaters Tilburg vol met toekomstige ruimtevaarders

De schouwburg van Theaters Tilburg vol met toekomstige ruimtevaarders

André beantwoordt de vragen van Lieuwe, Jesse, Jip, Matties en Owen

Groepsselfie van de zaal met André Kuipers

 

Een Reactie op “Zweven als een vogel en eten dat lijkt op kattenvoer

  1. Pingback: Fijne vakantie! | Kinderkennisbank·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s