Junior Science Café met wiskunstenaar Rinus Roelofs

Op dinsdagavond 13 mei 2014 vindt er weer een Junior Science Café plaats. Dit keer komt de wiskunstenaar Rinus Roelofs. Meld je aan voor dit Junior Science Café en ontdek de geheimen van wiskundige kunstwerken!

wiskunstenaar1

Wiskunstenaar Rinus Roelofs maakt kunstwerken die geen illusies zijn, al lijkt dit misschien wel zo. In 2011 haalde hij het wereldnieuws toen hij een fout herstelde in een tekening van Da Vinci. Hij werkt ook veel met een 3d-printer.  In zijn werk spelen veelvlakken, zoals het viervlak en de kubus, een belangrijke rol. Waarom vindt hij deze veelvlakken zo fascinerend? Welke rol spelen ze in zijn werk? Aan de hand van schitterende animaties worden de geheimen van zijn kunstwerken ontrafeld. En zelf gaan we ook aan de slag met zulke veelvlakken!

Zit je in groep 6, 7 of 8? Dan ben je (eventueel samen met je ouders) vanaf 17.45uur welkom in Sociëteit de Harmonie te Tilburg. Van 18.00 uur tot 19.15 uur zul je samen met andere kinderen meer leren over wiskunde in kunst, terwijl je ouders vanaf een afstandje toe kijken. Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in door een e-mail te sturen naar wkbrabant@gmail.com, want er is een beperkt aantal plaatsen! Ook als je andere kinderen kent die graag naar het café komen, mogen zij zich uiteraard opgeven! Graag in je opgave de volgende gegevens vermelden:

– Je voor- en achternaam

– De naam van je basisschool

– De groep waar je in zit

Opgeven kan tot en met maandag 12 mei.  Hopelijk zien we je dan dinsdag 13 mei!

wiskunstenaar2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s