Workshop Expeditie Moendoes – woensdag 12 maart 15:30 – 17:00 Tilburg University

Expeditie Moendoes is het ideale startpunt om onderzoekend leren te stimuleren in uw klas. Dit spel maakt het mogelijk om spelenderwijs kennis te maken met wetenschap & wetenschappelijk onderzoek. Met Expeditie Moendoes als basis zullen we op zoek gaan naar de pedagogische invalshoek van dit spel. Een inspirerende en motiverende workshop waarbij actie en persoonlijke ervaring centraal staan. Na afloop krijgt u het spel gratis mee om op school te kunnen inzetten.

Expeditie Moendoes is ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 5* en kan gespeeld worden tot en met het derde jaar van het VWO. Een brede maar realistische doelgroep door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden binnen het spel. In deze workshop gaat u deze mogelijkheden zelf ervaren en op de proef stellen. Vervolgens zullen we samen verdieping gaan zoeken in de pedagogische thema’s die verscholen liggen in dit spel. U gaat dus daadwerkelijk zelf aan de slag met deze spelende manier van onderzoekend leren. Na afloop gaat u naar huis met een Expeditie Moendoes spel voor heel uw school, een leuke / concrete ervaring met onderzoekend leren en nieuwe inzichten. Tot dan!

De workshop wordt gegeven door Jorus Rompa, 4e jaar student Fontys Hogeschool Pedagogiek en stagiair bij het Wetenschapsknooppunt Brabant. U kunt zich opgeven door Jorus te mailen.

*Geeft u zelf les in de onderbouw maar bent u wel enthousiast over deze workshop? Geen probleem: dit is geen belemmering om aan de workshop deel te nemen. De verdieping is nog steeds nuttig voor uzelf en uw collega’s op school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s