B@ttleweters verovert Brabant!

Battleweters - fotoB@ttleweters is een spannende interactieve kennisbattle voor leerlingen uit groep 7/8 waarbij slim zoeken boven parate kennis staat. Deelnemers beantwoorden kennisvragen door zo snel mogelijk de antwoorden te vinden in zowel fysieke als digitale media. De vragen zijn gebaseerd op de kennismakingsmodules van de website Kinderkennisbank en aangevuld met vragen uit jeugdliteratuur. Theorie rondom verschillende thema’s komt tot leven, waardoor de kennis beter beklijft. Daarnaast worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over een stelling en daar actief op te reageren door hun standpunt te presenteren en te beargumenteren in een debat. Leerlingen werken met de innovatieve activiteit B@ttleweters op een leuke en uitdagende manier aan vaardigheden op het gebied van mediawijsheid: beoordelen, zoeken, vinden en presenteren van de juiste informatie. B@ttleweters is ontwikkeld in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant, Wetenschapsknooppunt Brabant en Cubiss. Het format biedt basisonderwijs en bibliotheken de kans om samen met universiteiten aan mediawijsheid te werken.

De kinderkennisbattle B@ttleweters verspreidt zich langzaam als een olievlek over Brabant en duikt binnenkort bij verschillende evenementen op! Op woensdag 19 februari staat de battle in het voorprogramma van het Kindercollege, gepresenteerd door Bjorn Legius. Ook tijdens het Brabants Science Festival op zaterdag 12 april staat B@ttleweters er de hele dag voor alle nieuwsgierige “betweters” die de strijd aan durven. Daarnaast werken de Brabantse bibliotheken er hard aan om de battle Brabant-breed weg te zetten binnen het primair onderwijs. Kortom: B@ttleweters verovert Brabant! www.battleweters.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s