Veel geleerd over geheimen bij het Junior Science Café!

Andreas Wismeijer heeft ons veel interessante leuke dingen geleerd over geheimen.

Het leukste voorbeeld was toch wel: Probeer 1 minuut niet aan de witte beer te denken! Je zult merken dat dit bijna onmogelijk is. Zo werkt het ook met geheimen. Je wil er liever niet aan denken omdat je het ook niet wil door vertellen maar dat lukt niet en je denkt er juist wel aan. Het is heel moeilijk om ergens niet aan te denken. Zeker als je er heel graag niet aan wil denken.

De hele avond werd de witte beer dan ook niet vergeten. Hij kwam telkens terug, terwijl we dat juist niet wilde. Toch gek, hoe we onze gedachtes niet uit kunnen zetten, en hoe het bijvoorbeeld heel moeilijk is om een paar seconden aan helemaal niks te denken. Daarom is het dus ook zo moeilijk om een geheim te hebben. Je kan het niet vergeten, het blijft in je gedachten. Een tip voor als je iets echt geheim wil houden is: schrijf je geheim ergens op (zorg er dan natuurlijk wel voor dat niemand anders dat ziet).Dat lucht op, en daardoor denk je er wat minder aan. Het volgende Junior Science Cafe staat op 14 januari gepland. Zorg dat je erbij bent! Nadere informatie volgt.Afbeelding 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s