Lancering Kinderkennisbank begin van een mooie dag

mooiemiddag

Woensdag 20 maart is de Kinderkennisbank met succes gelanceerd. Tijdens een wederom uitverkocht kindercollege heeft de Rector Magnificus van de Universiteit van Tilburg prof. dr. Philip Eijlander het startsein voor de opening van de eerste Nederlandse Kinderkennisbank gegeven. Vanaf dat moment is de website die u nu bezoekt officieel in gebruik en kunnen kinderen, ouders en docenten gebruik maken van de lesstof die is ontwikkeld door het Wetenschapsknooppunt Brabant.

De eerste Nederlandse Kinderkennisbank

Voorafgaan aan het evenement was er al veel aandacht voor de lancering van de eerste Nederlandse Kinderkennisbank. Zo berichtte, naast de Universiteit van Tilburg, onder andere het Brabants Dagblad over de lancering. Daarnaast was er ook op de dag zelf voldoende belangstelling voor de lancering met onder andere een item op Omroep Brabant in ‘Over ons’.

Op het einde mochten alle kinderen, zoals gebruikelijk, op de foto met de hoogleraar.

Op het einde mochten alle kinderen, zoals gebruikelijk, op de foto met de hoogleraar.

Het Kindercollege

Het erg leuke kindercollege van Prof. dr. Wouter van Beek, over ‘Het masker en de kroon’, was ook dit jaar weer live te volgen via de livestream van de Universiteit van Tilburg. In zijn college legde Prof. dr. Wouter van Beek aan de kinderen uit wat rituelen zijn, waarom ze bestaan en wat ze betekenen. Hij legde uit dat een ritueel een serie handelingen zijn die horen bij een bepaalde gelegenheid, zoals een begrafenis of een kroning (of zoals ze het in Nederland noemen: een inauguratie). Daarnaast ging hij verder in op symbolen; waarom dragen bjvoorbeeld veel Afrikaanse stammen maskers? Of waarom krijgt Prins Willem-Alexander binnenkort een kroon? Hij legde daarbij uit dat een kroon gelijkenissen vertoont met een masker: wanneer je een van beide opzet dan word je iemand anders.

Kindercollege gemist?

Heeft u het Kindercollege gemist of wilt u deze nog eens terugkijken? Dat kan via onze mediasite, binnenkort zullen de beelden van het gehele college plus alle foto’s die zijn genomen op deze website te zien zijn. Houd de website dus goed in de gaten en we houden je op de hoogte. Hieronder een greep uit de vele enthousiaste reacties van de betrokkenen.

Wat vonden de betrokkenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s