Lancering Kinderkennisbank op 20 maart 2013

Op 20 maart 2013 zal de Kinderkennisbank op ludieke wijze worden gelanceerd tijdens het Kindercollege van de Kinderuniversiteit op Tilburg University. Vanaf dat moment is de Kinderkennisbank voor iedereen toegankelijk via: http://www.kinderkennisbank.nl.

Welkom op de Kinderkennisbank.nl

De Kinderkennisbank is een website waarop kinderen zelfstandig of bijvoorbeeld met hun ouders op een interactieve manier kennis kunnen maken met de wetenschap. De site biedt daartoe leerlijnen aan in de vorm van een samenhangende set “online kenniskaarten” die een introductie geven in een bepaald wetenschapsgebied. Als eerste is een Leerlijn Filosofie ontwikkeld. Tevens biedt de Kinderkennisbank aan docenten de bijbehorende lesmaterialen aan in de vorm van handleidingen, presentaties en lesbrieven. Deze materialen helpen de inhoud van de leerlijnen klassikaal te verwerken door middel van op maat gesneden werk- en gespreksvormen.

De Kinderkennisbank voor docenten

Aan docenten in het basisonderwijs zouden wij de oproep willen doen om hun leerlingen vanaf 20 maart te wijzen op het bestaan van de Kinderkennisbank en hen te stimuleren om er thuis mee aan de slag te gaan. Ook kunt u zelf de gratis lesmaterialen downloaden om er in uw groep mee te werken op een moment dat het u uitkomt. U dient hiervoor een account aan te vragen op het besloten deel van de Kinderkennisbank. Meer informatie vindt u vanaf 20 maart op:

http://kinderkennisbank.nl/docenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s