Informatie Junior Science Café ‘Wat je zegt, ben je zelf!’

Wat je zegt, ben je zelf! Aan je taal heb ik je herkend. Je kunt aan hun taal horen waar mensen vandaan komen, bijvoorbeeld door bijzondere klanken (accent) of woorden. Bestel jij een frietje of een patatje? Hoe laat ben je aangereden toen je hierheen kwam? Zeg je houdoe, doeidoei of daag, als je weer weg gaat? Taal vertelt ons iets over wie iemand is, over zijn identiteit.

Het Junior Science Café van 27 november gaat dit keer over taal en identiteit in Brabant. Professor Jos Swanenberg, hoogleraar Diversiteit in taal en cultuur aan Tilburg University, gaat in op het feit dat de manier waarop we praten niet toevallig is, maar beïnvloed wordt door een heleboel factoren. Zo kom je meer te weten over je eigen taalgebruik, de invloed van omgeving en familie op je taalgebruik en wat dat betekent voor jezelf en je identiteit. Om een indruk te krijgen kun je dit filmpje bekijken:

Lijkt het je leuk om bij dit Junior Science Café in Tilburg te zijn? Dan kun je je voor 20 november opgeven door een e-mail te sturen met je naam en basisschool naar wetenschapsknooppunt@uvt.nl Het café zal starten om 18.00uur en eindigen om 19.00 uur in Societeit de Harmonie in Tilburg.