Het eerste Junior Science Café: ‘Het brein’

Op dinsdagavond 20 maart 2012 zal er voor het eerst een kindereditie van het Science Café zijn. Tijdens dit Junior Science Café kun je als nieuwsgierige leerling kennismaken met de wetenschap. Het allereerste café dat wordt gehouden zal gaan over ‘het brein’. Hoe werken hersenen nu eigenlijk en hoe komt het dat dezelfde hersenen toch andere gedachten bij verschillende mensen veroorzaken? Manon Hillegers en Marit Bierman doen psychiatrisch onderzoek aan het UMC Utrecht en zullen je meer vertellen over het brein. Tussen 17.45 uur en 18.15uur wordt gestart met het lied van het Science Café waarvan de tekst speciaal voor deze avond is geschreven. De kinderen gaan dan van 18.15 uur tot 19.15 uur aan de slag met een quiz en proefjes en leren zo meer over de hersenen, terwijl de ouders vanaf een afstandje toe kijken. Zit je in groep 6, 7 en 8, ben je enthousiast en wil je graag meer leren over het brein? Schrijf je dan nu in door een e-mail te sturen naar wetenschapsknooppunt@uvt.nl want er is een beperkt aantal plaatsen!

Update: De inschrijvingen voor het eerste Junior Science Café stroomden binnen! Daarom zijn alle plaatsen nu vol en is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s